Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

5May/210

Emine Işınsu Öksüz büyüğümüzü de kaybettik

SAM_0179

Yazar Emine Işınsu Hakk’ın rahmetine yürüdü

Türk edebiyatının güçlü kalemlerinden, Prof.Dr. İskender Öksüz’ün kıymetli eşi yazar Emine Işınsu 83 yaşında vefat etti. Işınsu’nun cenazesi yarın Ankara’da Hacıbayram Veli Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Prof. Dr. Öksüz, eşinin cenaze bilgileri hakkında şu bilgileri verdi: “Eşim Hacı Bayram’ın romanını yazmıştı. Vasiyeti üzerine yarın Hacı Bayram Veli Camii’nden uğurlayacağız.”

ANKARA’DA UĞURLANACAK

Işınsu’nun cenazesi 6 Mayıs Perşembe günü (yarın) Hacı Bayram Veli Camii’nde salgın tedbirleri kapsamında öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Gölbaşı Kabristanı’na defnedilecek.

Türk edebiyatının öncü isimlerinden şair ve yazar Halide Nusret Zorlutuna’nın kızı olan Işınsu, bir dönem gençlik üzerinde büyük etkisi olan ‘Töre’ dergisini çıkarmış ve yönetmişti. Emine Işınsu'nun edebî kişiliğine dair yüksek lisans ve doktora tezleri de yazılmıştı. Işınsu'nun, ‘Bir Yürek Satıldı’ oyunu, Küçük Dünya romanı dizi olarak çekilmiş ve TRT'de yayınlanmıştı.

Emine Işınsu büyüğümüze Allah rahmetin lütfetsin. Prof.Dr. İskender Öksüz hocama ve sevenlerine başsağlığı ve sabır dilerim.

“”””””

 01 Mart 2014 Cumartesi / Bir akşam önce çok önemli bir konuda Kocaeli Aydınlar Ocağı toplantısında İzmitlileri aydınlatan Prof. Dr. İskender Öksüz Hocamız ve gençlik dönemimizde romanlarını elimizden düşürmediğimiz Emine Işınsu hanımefendi ile sabah kahvaltısında buluştuk. Birlikte sohbet etme şerefine nail olduk.

Kocaeli Aydınlar Ocağı Genel Sekreteri Hasan Uzunhasanoğlu ve Yalova Üniversitesi Bilgisayar Bölümü öğretim görevlisi Yunus Özen ile birlikte kıymetli misafirlerimizi İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanından Ankara’ya uğurladık.

Rabbim bu iki değerli büyüğümüze ve ülkemiz için faydalı çalışmalarda bulunanlara sağlık içinde uzun bir ömür lütfetsin.

SAM_0173

Prof.Dr. İskender Öksüz, Emine Işınsu Öksüz, Dr. A. Gülden Sönmez, Hasan Uzunhasanoğlu, Ahsen Okyar, Av. Ruhittin Sönmez sabah kahvaltısında.. Otel Asya-İzmit

SAM_0163-Kopya

Emine İşınsu Öksüz, Prof.Dr. İskender Öksüz,

SAM_0179_thumb

Ahsen Okyar, Emine Işınsu Öksüz, Prof. Dr. İskender Öksüz, Yunus Özen İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanında..

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Kategori: Mesaj Yorum gönder.
Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.